Vi Kämpar Den Goda Kampen! – Jaså? Kul För Er..

by Edouard Askmo
Comments are off for this post.

Vem Kan Säga Utan Att Hävda Sig Som Person Eller Gemenskap Att Man Kämpar Den Goda Kampen?

Vem är intresserad av att förstå hur viktig gemenskapen i Kristus är? Vi är alla olika och känsliga för olika saker. Vissa utav oss kämpar den goda kampen på tok för isolerat medan andra gör gemenskapen i Kristus till en social klubb grej. Båda misstagen skadar mycket mer än vad man vågar ana.

Vi behöver varandras uppmuntran och stöd för att kunna vara dem kämparna vi kan vara med Guds hjälp.

Vi behöver vara starka tillsammans och sårbara på rätt sätt för varandra inför Gud vår Skapare.

Den goda kampens upphovsman är någon vi fått kapitulera inför när vi en gång insåg att vi var i fiendskap med Gud beroende på att vårt leverne var inte bara fåfängt men även rakt upp och ner ont och själstillstånd var förlorat.

Gud tillåter oss att om vi tar emot det för att ge det vidare kunna få tillbaka vår förlorade härlighet. Gud har betalat ett högt pris för att vi skall kunna ha del av hans härlighet igen och slippa dö i våra synder/målmissanden.

Jesus Kristus hans Son blev tvingad i sin mänskliga gestalt att bli förnedrad, sviken, förrådd, torterad, hånad och mördad. Att han uppstår tre dagar senare gör inte prövningen lättare.

Som ett resultat av sin lydnad till Gud Fadern så kunde Gud Sonen få all makt i himmelen och på jorden så att Guds vilja skulle kunna vinna spridning genom hans rike på jorden inför himmelriket.

En kaxig kristen kan inte fortsätta vara en kristi lärjunge och komma hem till himmelriket.

En uppkäftig samling människor som hävdar att dem blivit och fortsatt vara Kristi lärjungar kan inte vara det om dem inte blir ödmjuka och lydiga av rätt anledningar.

Den goda kampen är inte ett resultat av ens egen eller en grupps godhet och finhet. Nej, det är ett resultat av Guds Nåd och Sanning som är i Kristus Jesus, Guds Son.

Om det låter på en eller på oss att vi är vår kamp mer än Guds tjänare i Kristi fotspår, då är något fel! Så låt oss inte dyrka det skapade istället för Skapren som är välsignad i evighet, amen.

Share this article

Comments are closed.