Prenumerera Gratis!

Läs Bibeln: länk

Det finns definitivt en poäng med att skriva brev till Jesus Kristus. Han "läser" sådana brev. Han vet ju vad vi ber om innan vi bett om det.

Men vill jag vara som ett brev från honom till resten av mänskligheten? Den frågan handlar om att man kan inte ha Jesus som ett slags gossedjur eller som en låtsas vän.

Jesus Kristus är Guds Son. Det är av stor betydelse att inse det och förstå det på ett allt djupare och konkret sätt i sitt liv och därmed i sin livsföring. Som lärjunge till Jesus så har vi lovat att följa honom eftersom han är Guds Son och är det enda namnet under himmelen och på jorden som kan rädda oss.

När vi ber till Fadern så försvarar och medlar Jesus Kristus och Helig Ande för oss. Detta är fantastiskt spännande att tänka på.

Kan jag prata och skriva till Jesus? Självfallet är det bland det värdefullaste jag kan hålla på med för att hålla blicken fäst på honom när han nu är på Guds högra sida på en egen tron. Hur värdefullt är detta?

Läs först hela Romarbrevet 8 - och sedan se närmare på följande i kapitelet: V 27,34 - Begrunda att detta är skrivet till folk som blivit och förblivit kristna men behöver hjälp på vägen att inte spåra ur den smala stigen i att vandra med Gud Fadern JHVH genom att följa Gud Sonen Jesus Kristus.

Prenumerera Gratis!