Hela Livet På Sig Att Bestämma Om Man Vill Följa Jesus Eller Inte?

Vi Behöver Vara På Vår Vakt Med Den Typen Av Tankar!

Du har ju hela livet på dig att ta ett beslut om du skall komma till himmelriket eller inte. Jag menar på att det är ett väldigt farligt sätt att föreställa sig detta med sin själ och hur det är mellan oss och Gud vår Skapare.

Vi behöver reagera på det vi får lära oss om Jesus Kristus. Det han påstår om sig själv och som går att verifiera med tanke på profetior som bevisligen går i uppfyllelse är inte strunt samma saker. Inte ta lätt på dessa ting och ta vara på vad det betyder för en själv och andra.

Vi förlorar på att inte vinna. Men vi kan inte vinna på egen kraft. Det är det som är så tydlligt fel i hur vi får lära oss tänka, tycka och känna i den här världen. Med världen så menar jag inte det fina och fantastiska Gud har skapat men det vi har gjort av det och oss själva (vi är ju en viktig del av Guds skapeles).

Så att vilja följa Jesus Kristus, Guds Son är inte ett kulturellt snyggt beslut. Det är inte något man gör för att traditioner eller ideologier påbjuder det. Det handlar om ett personligt beslut som tas utifrån ett biblisk mycket välinformerat perspektiv. Ingen människa eller grupp människor kan pressa en att tro detta ena eller andra.

Visst klarar vissa att manipulera människor med vad dem tror på men är man bara lite oklantig(1) så kommer man att avslöja detta. Så vägldning av folk som verklilgen blivit och förblivit Kristna är jättebra men det är inte intressant om det som händer inte handlar om en själv och Gud. Det vill man få sagt och upprepat till öronen ramlar av på folk när det behövs, vilket inte är så sällan.

(1) Med oklantig syftas inte här på utbildningsnivå eller något sådant. Det handlar om att ja eller nej skärpa sig och koncentrera sig och inte bara hakar på som på ett bananskal i något som man tycker låter trevligt. Det handlar inte om så lite som trevligt eller inte. Det handlar om evigt med eller bortom Gud. Det handlar om hur det går med ens själ. Målet med vår tro är vår själars räddning.

Edouard Askmo
Edouard Askmo

Skriv *Jesus* i sökefunktionen nedan för mer om du vill!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *