Jag Menar På Att Jag Är Kristen… Men Vad Säger Det Dig Om Du Själv Inte Vet Om Varför Och Hur Man Blir Bibliskt Kristen?

Hej.

Jag är Kristen och jag vill gärna att folk skall veta varför dem själva skulle vilja bli Kristna som det står i Bibeln. Att jag säger att jag är Kristen är ju kanske kul för mig. Men för din del så har du inget bevis på att jag är det bara för att jag säger det. Man kan var kulturellt sätt kristling och så och därmed kalla sig Kristen. Det är inte det jag menar här. Det jag menar är i Bibeln: vad står det där. Och varför och hur blir man Kristen på riktigt som Gud menar?

Det skall inte vara svårt och krånglit att bli Kristen. Men man kan inte bara känna att det skulle vara fint och vara Kristen för att man tycker att det vore bra för att få moraliska och etiska värderingar. Det är som sagt inte ett sätt att få moraliska och etiska kompisar, bekanta, vänner och så. Det är jätte positivt med biblisk Kristen gemenskap. Men man behöver veta mer om hur det står till mellan en själv och Gud innan man går och blir social och normal om det hela.

Hoppas det jag säger här inte förvirrar mer än det hjälper. Kommer självklart att ändra texten om jag märker att det skapar fel sorts associationer hos folk som läser eller lyssnar på den.

Men det jag i stort sätt försöker förmedla är att vi är själar och att vi behöver bry oss om hur det står till med våra själar, alltså hur det står till i djupet av vår inre människa. Själen är det som är kvar när kroppen lägger ner för gott eller att Jesus Kristus kommer tillbaka och att det är för sent att göra något åt hur det står till eller still med våra själar.

Edouard Askmo
Edouard Askmo

Skriv *Jesus* i sökefunktionen nedan för mer om du vill!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *